januar 16, 2023

Gentofte Håndarbejdsværksted skal støves af

Det beskyttede værksted for borgere med varig funktionsnedsættelse har netop kunnet fejre sit 60-års jubilæum, og det er tid til et opgør med organisationens forældede image. 

Fra årsskiftet har det beskyttede værksted, som huser 31 værkstedsmedarbejdere og 7 personaler, derfor skiftet navn til Værkstedshuset, og det konservative look er skiftet ud med et visuelt udtryk, der understreger, at der er plads til forskellighed, udvikling og kreativ frihed.

”Selvom vi fejrede 60-års jubilæum i sommers, er vi ingenlunde gamle og stive, og vi glæder os til at vise omverdenen, at vi er meget mere end et håndarbejdsværksted”. – Lene Egekær, Leder hos Værkstedshuset.

Mere end et håndarbejdsværksted
En af dem, der nu skal kalde sin arbejdsplads noget andet er Jonas, som har sin daglige gang i værkstedet. For 4 år siden arbejdede han på et andet beskæftigelsestilbud, men blev anbefalet Værkstedshuset af sin rådgiver til et møde på bostedet.

 Jeg tænkte først om navnet Gentofte Håndarbejdsværksted, at det var rent håndarbejde.” fortæller Anette, som er mor til jonas. Men i dag designer han både tryk til tekstilværkstedet og laver bestillingsarbejde for andre virksomheder i montageværkstedet. Jonas’ mor fortæller endvidere: “Han har noget meningsfuldt at give sig til hver dag, og det har givet ham mere livsglæde og livsindhold”.

Fra nål og tråd til digitalt design
Gentofte Håndarbejdsværksted startede i 60’er som et pionerprojekt for udsatte grupper. Gertie Wandel, der var en stærk lokalpolitisk profil i Gentofte, ønskede, at give fysisk- og psykisk handicappede mulighed for at blive oplært i håndværk af høj kvalitet. I samarbejde med Håndarbejdets Fremme og Gentofte Kommune igangsatte hun værkstedet som en del af flere sociale tiltag for målgruppen.

 I dag tilbyder værkstedet ikke kun aktiviteter med fokus på den enkeltes udvikling af håndværksmæssige kundskaber men også på medborgerskab, bæredygtighed, sundhed og social deltagelse. De enkelte værksteder er også blevet fornyet, og IT spiller en væsentlig rolle i eksempelvis design af postkort og andre grafiske tryk.

Fejret med reception
1. februar kl. 15-17 afholdes en reception i Værkstedshuset (Teglgårdsvej 21A, 2920 Charlottenlund), hvor personale, værkstedsmedarbejdere, pårørende, repræsentanter fra kommunen og andre interesserede bydes velkommen til fejring af overgangen.

På dagen fik vi besøg af Villabyerne. Læs deres fine artikel her.

Værkstedshuset banner